tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappuköntsät

Lähdin vappua karkuun Kirkkonummelle. Örveltävät ihmismassat eivät yksinkertaisesti ole minua varten. Voisin kirjoittaa aiheesta "vappu" kovinkin provosoivaan sävyyn, minkä päätteeksi suurin osa todennäköisesti pitäisi minua vähintäänkin tylsänä ihmisenä (mikä ei tosin haittaisi lainkaan). Olen kuitenkin päättänyt keskittyä tässä blogissa lähinnä leipomiseen, joten palataanpa asiaan ;)

Niin - Vappu antaa mitä mainioimman tekosyyn leipoa munkkeja. Päätinkin tänä vuonna räätälöidä mukamas terveellisempiä painoksia kyseisestä möhkäleestä. Muokkasin hieman Hyvää Pataa -kirjan munkkireseptiä oman mieleni mukaiseksi. Näinpä syntyivät:

Manteliset Vappuköntsät (gluteeniton)
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
1 muna
3/4tl suolaa
2 rkl stevia crystal -makeutusta
2tl kardemummaa
3,5dl tummia Jytte-jauhoja
3,5dl mantelijauhoja
2 kunnon lusikallista kiinteässä muodossa olevaa neitsytkookosöljyä

Paistamiseen neitsytkookosöljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Itse olin tässä vaiheessa niin laiska, että pistin yleiskoneen huutamaan... Eli; sekaan muna ja mausteet ja suurin osa jauhoista, sitten rasva ja loput jauhot. Ja antaa koneen pauhata jonkun aikaa... Anna seisoa lämpimässä liinalla peitettynä joku 20-30 min...

Taikina on sen verran löysää, että ihan turha kuvitellakaan, että siitä pyörittelisi kauniita munkkeja... Siispä lusikalla vaan kuumaan öljyyn tirisemään kunnes ovat kivanruskeita... Talouspaperille kuivumaan ja vähän stevia crystalia päälle - avot!


Ja ihan maistui munkille, namnam ^^

Ja toivotetaan nyt vielä hyvää vappua kaikille ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti