keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Saikkupäivän raparperikakkuset mansikkapiilolla




Näinhän se on, saikkua pamahti loppuviikoksi.. ärsyttää aika runsaasti - lievästi sanottuna. Olen semmoista tyyppiä, joka ei mielellään öhnötä kotona tekemässä ei mitään. Ikävintä tässä on se, etten pääse treenaamaan... hohhoi.. jotakin tekemistä pitää kuitenkin kehittää, vaikka se nyt olisikin vähemmän hikoiluttavaa. 

Leipominen on onneksi aika iisiä touhua. Kaapissa sattui vielä olemaan pari raparperin vartta ja mansikoita. Nyt ei huvittanut tehdä piirasta, vaan päätin kyhätä jotain muffinivuokiin. En nyt ihan satavarmasti muista, mitä sinne taikinakulhoon taas meni, mutta yritän kaivella lähimuistiani...



Saikkupäivän raparperikakkuset mansikkapiilolla 12kpl (gluteeniton, sokeriton, maidoton)

2dl kaurahiutaleita, jauhetaan monitoimikoneessa jauhoiksi
1dl riisiproteiinijauhetta
1dl kookosjauhoja
1dl erytrolia
1tl leivinjauhetta
1tl bourbon vaniljaa
1,5dl kookosöljyä
2 kananmunaa
1dl vettä
2 raparperin vartta
6 mansikkaa





Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy, muna ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Lisää paloiteltu raparperi.
Painele muffinipellille. Tee taikinaan kolonen, ja tunge sinne puolikas mansikka.



 Paista 200 asteessa, kunnes kakkuset saavat hieman väriä. Ota pois uunista ja kumoa alustalle.


 Tarjoa mansikoiden ja vaikka kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti