tiistai 1. huhtikuuta 2014

Raakasuklaasoolo

Nyt teki mieli suklaata! Ja hyst siellä! Turhaan edes kuvittelet meneväsi mihinkään korvikeaatoksiin, sillä suklaa on itseisarvo, taiteen laji, lahja taianomaiselta hyvishaltijalta maailmalle. Mmmh...

Kuten varmaan kaikille jo entuudestaan tuttua onkin, suklaa on kaikessa ihanuudessaan vieläpä terveellistä - näin ainakin ihanat australialaiset ovat vuoden 2012 tutkimuksessaan todistelleet (artikkeli tutkimukseta löytyy tästä). Jos jo suklaa on itsessään terveellistä, niin vissiinpä vielä terveellisemmäksi sen saa kuumentamattomana - raakasuklaana.

Juuh, eli tämän kauniin aprillipäivän illan päätin pyhittää raakasuklaalle. Raakasuklaan tekeminen on helppoa. Itse en oikeastaan käytä minkäänlaista ohjetta. Jokainen satsi syntyy aina fiiliksen pohjalta. Kun pääelementit (raakakaakaovoi, raakakaakaojauhe, jonkin sortin makeutus, kookosöljy) ovat kasassa, voi sooloilun aloittaa ihan antaumuksella. En osaa sanoa minkäänlaisia suhteita edellämainituille ainesosille, sillä tasting is the key. Sehän se kokkaamisessa melkein parasta onkin... (isäni saattaa olla eri mieltä...varsinkin jos hän kokkaa ja minä maistelen..tsih).

Raakasuklaan teko on helppoa; sulatetaan rasvat vesihauteessa, lisätään makeutus ja kaakaojauhe sekä mahdolliset mausteet, kaadetaan muotteihin tai leivinpaperilla vuoratulle lautaselle, lisätään halutut hipleet, minkä jälkeen tungetaan satsi jääkaappiin jähmettymään. Tavallisesti tungen suklaaseen mulpereita, kanelia ja kardemummaa (ultimate parhautta). Mulpereiden puutteessa tyydyin tällä kertaa mustaherukkajauheeseen, kookoshiutaleisiin ja vaniljaan - hyvää näinkin :).



Love someone today - start with yourself ;) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti