tiistai 6. toukokuuta 2014

Skonssisunnuntai

Viime sunnuntaina oli taas aika sotkea sormet taikinaan. Kesä tulee kovaa vauhtia (vaikkei sitä kaikkien räntäkuurojen ja jäätävien lämpötilojen vuoksi oikein uskoisikaan...). Metsät on kohta taas pullollaan jos jonkinmoista herkkua, ja nehän pitää sitten saada säilöä taas seuraavaa synkkää koettelemusta varten.

Jos siis pakkasesi kätköistä vielä löytyy viime (tai edellisen...) syksyn sienisatoa, nyt on hyvä aika ottaa ne sulamaan ja sotkea taikinan sekaan. Tähän vuodenaikaan tuoreita yrttejä alkaa myös puskea esiin, ja niistähän otetaan ilo irti!

Näihin kauraskonsseihin aikaa ei juurikaan tarvitse uhrata (kuten mun leipomuksiin nyt yleensäkään ;)...) Sopii hyvin vaikka viikonlopun brunssipöytään.

Lipstikka-suppilovahveroskonssit (5kpl)



2 cup kaurajauhoja
1 rkl psylliumia
1 rkl hampunsiemenrouhetta
0,5 tl suolaa
leivinjauhetta
soodaa
1 lipstikan oksa
1 cup suppilovahveroita (pakasteesta sulatettuna)
0,5 cup vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää silputtu lipstikka ja sienet ja lopuksi vesi. Sekoita. Muotoile taiknasta 5 skonssia. Paista 200 asteessa n. 20min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti