sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Testi: riisiproteiinijauhon käyttö leivässä

Riisiproteiinijauhoa tuli tuossa viime syksynä vedettyä aamusotkujen seassa siihen tahtiin, että alkoi kyllä tulla jo korvista ulos - ja meninkin ostamaan sitä viiden kilon säkin... Noh, eipähän lopu kesken... Tulikin mieleeni, josko tuota pöperöä voisi hyödyntää leivän seassa (marja-spirulina-yms. seoksessa kun sen sen maku on melko läpitunkeva...). Ajatuksena oli, että riisiproteiinin maku jotenkin häviäisi uunissa muiden makujen sekaan - mistä tulikin mieleeni, että rukiilla on myös aika voimakas ominaismaku. Tästä ajatuksesta syntyi siis:

Riisiproteiiniruiskauraleipä



2dl riisiproteiinijauhoja
2dl ruisjauhoja
1dl pellavansiemeniä rouhittuna
2dl kaurahiutaleita
2dl turkkilaista jugurttia
2   munaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
3dl vettä
unikonsiemeniä koristeeksi

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää märät aineet.
3. Sekoita tasaiseksi.
4. paista 40-45min 200 asteisessa uunissa.





Selleriä ja tomaattia päälle ja omnom :)

1 kommentti:

  1. Tulos oli loppujen lopuksi melko murenevaista... Ensi kerralla psylliumia ja hitusen pidempi paistoaika :)

    VastaaPoista