tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laskiaispullaa aamupalaksi :>

Oon tässä himoinnut laskiaispullaa jo perjantaista asti kun joka paikassa sitä syödään nenän edessä. Kuitenkin olen mielemmin katsellut sivusta kuin kuljeskellut laskiaispullana itsekin... tähän aamuun asti! Pullana ei tarvitse vieläkään kulkea, sillä tämä kultapuppeli on gluteeniton ja maidoton ja sokeriton - ja mikä parasta, tästä syntyy kätevästi vain yksi annos (vs. pellillinen pullaa). Ja mikä ehkä vielä parempaa;  se syntyy muutamassa minuutissa!

Gluteeniton laskiaismukipulla

2rkl tattarijauhoja
1rkl kookosjauhoja (osa rasvasta poistettu)
1tl psylliumia
0,5tl leivinjauhetta
Ripaus soodaa
2tl erytrolia
1tl hienojakoista kardemummaa
1 muna
1-2rkl vettä

1tlk kookosmaitoa
Pakastevadelmia
Vaniljajauhetta
Steviauutetta

Laita kookosmaito esim. Edellisenä iltana jääkaappiin ja vadelmat sulamaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja vesi. Sekoita.
Kaavi taikina kookosöljyllä voideltuun mukiin. Mikroveivaa n. 1,5min (mikroveiveristä riippuen..kunnes on täysin kypsä). Kumoa pulla lautaselle. Halkaise. Koverra pieni kolo hillolle.



Hillo:
Mössää vadelmat lusikalla, lisää halitessasi muutama tippa steviaa ja vaniljajauhetta.

Kookosvaahto:
Lusikoi purkin pintaan kertynyt kovettunut aines. Lisää hiukan nestettä, steviauutetta ja vaniljaa. Sekoita kuohkeaksi.

Lusikoi täytteet pullalle, kansi päälle. Nauti :). Lopun kerman voi käyttää myöhempään herkutteluun....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti