lauantai 13. huhtikuuta 2013

Miesten mielen ja kielen vievä luumutorttu...

Vietän vaihteeksi taas lauantaipäivää Kirkkonummella - tällä kertaa täysin miesseurassa (isä, veli ja yksi vielä karvaisempi herra). Perinteisellä Prisma-kauppareissullani pulpahti jostain mieleeni visio luumutortusta; mamman pakkasessa on luumuja - ja iskä rakastaa luumutorttuja. Visioni visioitui tekovaiheessa vielä vähän etiäppäin, vaihe vaiheelta, makeutukseksi taatelikastike ja lopulta päälle marenkia. Tuloksena joka tapauksessa syntyi täysin sokeriton, gluteeniton ja maidoton luumutorttu marenkikatolla, jossa ei ole lisättyä rasvaa mutta runsaasti proteiinia. Huraa! Äijät kun maistoivat, menivät aika sanattomiksi, mutta eivät hiljaisiksi ;)  Pitää kuulemma tehdä joskus toistekin...



Luumutorttu marengilla

Pohja:
2,5dl mantelijauhoja
2tl Stevia Crystal-makeutusta
1tl leivinjauhetta
aitoa vaniljaa myllystä
1 muna


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa n. 10-15 min

Taatelikastike:
6-7 pehmeää kivetöntä taatelia
vähän vettä
vaniljaa myllystä

Leikkaa taatelit saksilla pienemmiksi paloiksi, lisää vesi ja vanilja. Soseuta sauvasekoittimella kastikkeeksi.



Laita luumut pohjalle ja kaada kastike päälle. Luumut kannattaa (jos käytät pakasteluumuja) sulattaa ja valuttaa. Itse en tätä tehnyt, ja lopputulos oli vähintäänkin kosteahko ;).



Marenki:
3 valkuaista
½dl Stevia crystal -makeutusta
vanlijaa myllystä

Vatkaa kaikki aineet kovaksi vaahdoksi, ja kaavi tortun päälle.



Ja sit uuniin. Alussa uunin lämpötila oli 200 asteessa, mutta laskin n. 5min jälkeen lämpötilaa 150 asteeseen. Kaiken kaikkiaan torttu oli marenkeineen 15 min uunissa.



Ja sitten vaan omnom. Eipä jääny paljoa jäljelle... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti