Niin - Vappu antaa mitä mainioimman tekosyyn leipoa munkkeja. Päätinkin tänä vuonna räätälöidä mukamas terveellisempiä painoksia kyseisestä möhkäleestä. Muokkasin hieman Hyvää Pataa -kirjan munkkireseptiä oman mieleni mukaiseksi. Näinpä syntyivät:
Manteliset Vappuköntsät (gluteeniton)
2,5 dl maitoa
25g hiivaa
1 muna
3/4tl suolaa
2 rkl stevia crystal -makeutusta
2tl kardemummaa
3,5dl tummia Jytte-jauhoja
3,5dl mantelijauhoja
2 kunnon lusikallista kiinteässä muodossa olevaa neitsytkookosöljyä
Paistamiseen neitsytkookosöljyä
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva sekaan. Itse olin tässä vaiheessa niin laiska, että pistin yleiskoneen huutamaan... Eli; sekaan muna ja mausteet ja suurin osa jauhoista, sitten rasva ja loput jauhot. Ja antaa koneen pauhata jonkun aikaa... Anna seisoa lämpimässä liinalla peitettynä joku 20-30 min...
Taikina on sen verran löysää, että ihan turha kuvitellakaan, että siitä pyörittelisi kauniita munkkeja... Siispä lusikalla vaan kuumaan öljyyn tirisemään kunnes ovat kivanruskeita... Talouspaperille kuivumaan ja vähän stevia crystalia päälle - avot!
Ja ihan maistui munkille, namnam ^^
Ja toivotetaan nyt vielä hyvää vappua kaikille ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti