torstai 6. kesäkuuta 2013

Kauraa, hamppua ja kevätsipulia

Kesä on kyllä ihan parasta aikaa. Auringon, lämmön ja mukavan kesätekemisen lisäksi tuoreita kasviksia saa nyt niin paljon kuin meinaa haluta. Kevätsipuli on yksi ehdoton suosikkini; sitä voi tunkea salaatteihin, munakkaisiin, leivän päälle...oikeastaan mihin vain (jos nyt pysytään suolaisissa syömisissä).

 Se on niin... niin kaunis! :')

Päätinpä tänään pitkästä aikaa tehdä jotain leivänkaltaista - tunteella (kuten aina). Alkuvaiheessa tuotokseen meinasi mennä vain kauraa ja hamppua, kunnes huomasin saksineeni sekaan pari kevätsipulia.

Hamppu-sipuli-kaura...jutut 12kpl (gluteeniton, munaton, maidoton)






2dl kaurahiutaleita, jauhetaan jauhoiksi monitoimikoneessa
1dl kaurahiutaleita
0,5dl hampunsiemenrouhetta
0,5-1tl suolaa
2tl psylliumia
3dl vettä
2 kevätsipulia

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja kevätsipuli. Sekoita tasaiseksi. Paista muffinipellillä 200 asteessa kunnes vaikuttavat kypsiltä.. joku 20-30 minuuttia ehkä... :)


Uunituoreena

Toimii emmentalin ja kurkun kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti