sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Raparperi ja mansikka kuuluvat kesään - ehdottomasti. Kesäkuun pyöröhtäessä käyntiin tulivat nyt näköjään myös helteet. Jotenkin vaikea vielä uskoa, että ulkona voi oikeasti liikkua hihattomissa ja lahkeettomissa vaatteissa.

Sain eilen raparperin varsia vanhempieni pihalta poimittuna. Aamukävelyllä alkoi taas jokin harmaa aivosolu kimpoilla kallon sisällä, ja syntyi visio mansikka-raparperipiiraasta. Koska kaapissani ei ole jauhoja, päätin tehdä niitä itse kaurahiutaleista. Lisäksi proteiinia pitää olla aina (edes vähäsen). Sokeriakaan ei varsinaisesti taloudestani löydy (ellei isiä varten olevia kahvinmakeuttajahätävarasokeripaloja lasketa...). Täytteen makeuttajana käytin omenasosetta, pohjaan erytrolia.




Mansikka-raparperipiiras (gluteeniton, munaton, maidoton, sokeriton)

Pohja:
3dl kaurahiutaleita monitoimikoneella jauhettuna
1dl raakariisiproteiinijauhoja
1rkl chia-siemeniä
2rkl erytrolia
0,5dl neitsytkookosöljyä
0,5-1dl vettä
1tl psylliumia

Täyte:
3 raparperinvartta
mansikoita
5 kunnon lusikallista omenasosetta
2rkl chia-siemeniä
1tl vaniljauutetta

Kauramuru:
1dl kaurahiutaleita
2rkl erytrolia
0,6dl neitsytkookosöljyä
vaniljauutetta muutamia tippoja

Sekoita pohjan ainekset ja painele piirakkavuokaan. Paloittele raparperi ja viipaloi mansikat.





Levitä raparperi ja mansikat pohjan päälle ja ripottele hieman erytrolia kyytiin.
Sekoita keskenään omenasose ja chia-siemenet, levitä seos piiraan päälle.



Sekoita kauramurun ainekset keskenään, ja levitä piiraan päälle.






Sitten 200 asteiseen uuniin paistumaan.
Paista 30-45min, kunnes kauramuru on saanut hieman väriä.




 Nauti parhaan ystävän kanssa kera kahvin <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti