Sain eilen raparperin varsia vanhempieni pihalta poimittuna. Aamukävelyllä alkoi taas jokin harmaa aivosolu kimpoilla kallon sisällä, ja syntyi visio mansikka-raparperipiiraasta. Koska kaapissani ei ole jauhoja, päätin tehdä niitä itse kaurahiutaleista. Lisäksi proteiinia pitää olla aina (edes vähäsen). Sokeriakaan ei varsinaisesti taloudestani löydy (ellei isiä varten olevia kahvinmakeuttajahätävarasokeripaloja lasketa...). Täytteen makeuttajana käytin omenasosetta, pohjaan erytrolia.
Mansikka-raparperipiiras (gluteeniton, munaton, maidoton, sokeriton)
Pohja:
3dl kaurahiutaleita monitoimikoneella jauhettuna
1dl raakariisiproteiinijauhoja
1rkl chia-siemeniä
2rkl erytrolia
0,5dl neitsytkookosöljyä
0,5-1dl vettä
1tl psylliumia
Täyte:
3 raparperinvartta
mansikoita
5 kunnon lusikallista omenasosetta
2rkl chia-siemeniä
1tl vaniljauutetta
Kauramuru:
1dl kaurahiutaleita
2rkl erytrolia
0,6dl neitsytkookosöljyä
vaniljauutetta muutamia tippoja
Sekoita pohjan ainekset ja painele piirakkavuokaan. Paloittele raparperi ja viipaloi mansikat.
Levitä raparperi ja mansikat pohjan päälle ja ripottele hieman erytrolia kyytiin.
Sekoita keskenään omenasose ja chia-siemenet, levitä seos piiraan päälle.
Sekoita kauramurun ainekset keskenään, ja levitä piiraan päälle.
Sitten 200 asteiseen uuniin paistumaan.
Paista 30-45min, kunnes kauramuru on saanut hieman väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti