Tänään kirpsakan ja kauniin pakkaspäivälenkkeilyn ispiroimana päätinkin taas tehdä sämpylöitä. En ole hiivan fani, joten sitä ei taikinaan tullut. Australiasta toin mukanani cup-mittasarjan, jota tässä osittain (anteeksi vaan) käytin, mutta 1/2cup on suunnilleen 125ml tai jotain sinnepäin...
Tattari-kaura-riisiprotsku-karhunlaukkasämpylät
1dl riisiproteiinijauhoja
1 hc kaurahiutaleita
3tl psylliumia
1rkl leivinjauhetta
1rkl chiasiemeniä
n. 2tl karhunlaukkaa
1tl himalajansuolaa
1,5 hc kylmää pakuriteetä
1,5 hc kylmää vettä
tai 3hc kylmää vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste. Sekoita. Muotoile palluroiksi. Lisää halutessasi päälle esim. kurpitsansiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Uunituoreiden säpylöiden päälle kuuluu ehdottomasti laittaa voita! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti