Helatorstaina tuli lähdettyä mökille ekaa kertaa tänä vuonna. Saarella on pelto, pellon laidalla lato. Ladon ympärillä nokkosmeri. Uuuuujea!
Nokkonen on huisan ravinnerikas kasvi, jota voi ryöppäämisen jälkeen käyttää kuten pinaattia.
Nokkos-tattarisämpylät
- 7 g kuivahiivaa
- 4 dl vettä
- 1 rkl psylliumia
- 1 dl kaurahiutaleita (gluteenittomiin puhdistettua kauraa tai esim. hirssihiutaleita)
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl hunajaa
- 1/2 dl kookosöljyä
- 1/2 dl parmesaanijuustoa (raastettuna)
- 4 1/2 dl tattarijauhoja
- Iso kourallinen ryöpättyjä nokkosia
Kuumenna vesi, ja sekoita siihen psyllium. Anna turvota n. 10min. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, hunaja ja kookosöljy. Sekoita keskenään jauhot, suola ja kuivahiiva, lisää vähitellen psyllium-mömmön joukkoon. Vaivaa joukkoon nokkoset ja juustoraaste. Öljyä kädet ja muotoile sämpylöitä. Anna kohota pellillä lämpimässä liinan alla n. 20min. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti