Jos siis pakkasesi kätköistä vielä löytyy viime (tai edellisen...) syksyn sienisatoa, nyt on hyvä aika ottaa ne sulamaan ja sotkea taikinan sekaan. Tähän vuodenaikaan tuoreita yrttejä alkaa myös puskea esiin, ja niistähän otetaan ilo irti!
Näihin kauraskonsseihin aikaa ei juurikaan tarvitse uhrata (kuten mun leipomuksiin nyt yleensäkään ;)...) Sopii hyvin vaikka viikonlopun brunssipöytään.
Lipstikka-suppilovahveroskonssit (5kpl)
2 cup kaurajauhoja
1 rkl psylliumia
1 rkl hampunsiemenrouhetta
0,5 tl suolaa
leivinjauhetta
soodaa
1 lipstikan oksa
1 cup suppilovahveroita (pakasteesta sulatettuna)
0,5 cup vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää silputtu lipstikka ja sienet ja lopuksi vesi. Sekoita. Muotoile taiknasta 5 skonssia. Paista 200 asteessa n. 20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti